Actueel

Nieuws

Nieuwbouw, juist nu! Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Nieuwbouw, juist nu!

Nieuwbouw, juist nu!

De stijging van de hypotheekrente is de afgelopen periode wat gestabiliseerd, maar er zijn signalen dat deze toch weer wat verder zal stijgen. Voor velen niet bepaald een reden om nu op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Echter, het aanschaffen van een nieuwbouwwoning biedt nu én voor de lange termijn veel voordelen. Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en met behulp van zonnepanelen woont u zo goed als energieneutraal. 

Onderzoek van het Nibud wijst uit dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik inmiddels jaarlijks meer dan € 3.750,- kwijt is aan gas en elektra*. De sterke stijging van de energietarieven zet de komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder door. Kiest u voor nieuwbouw, dan bespaart u deze kosten (grotendeels) omdat u vrijwel geen energieverbruik hebt. Over een periode van 20 jaar kan deze besparing oplopen tot ruim € 70.000,-. Daarnaast lopen de kosten om een bestaande woning gasloos te maken al gauw op tot zo’n € 20.000,-.

De goede isolatie van een nieuwbouwwoning biedt bescherming tegen kou, warmte en geluid. Daarnaast zijn zij voorzien van de modernste technieken voor ventilatie en klimaatregulatie, waarmee u verzekerd bent van een aangenaam leefklimaat. Wilt u meer weten over de voordelen van nieuwbouw, of verhalen van nieuwbouwkopers en andere tips over nieuwbouw? Kijk dan eens op de website van Bewust Nieuwbouw.

*) huishouding van 3 personen in een tussenwoning, uitgegaan van gemiddelde tarieven d.d. juli 2022.

Sluiting pre-sale Lokaal nieuws dinsdag 06 september 2022

Sluiting pre-sale

Sluiting pre-sale

Op 14 juli jl. zijn wij gestart met de pre-sale van De Tuinkamer. Op donderdag 15 september aanstaande sluit deze pre-sale. De reacties die wij hebben gekregen op de vragen, gesteld tijdens de pre-sale worden door ons verzameld, vervolgens gaan wij in gesprek met onze projectpartners om deze zo optimaal mogelijk te verwerken in ons plan. Het ziet er naar uit dat de eerdere geprognosticeerde start verkoop iets doorschuift naar het einde van dit jaar.
 

Samen thuis in de Tuinkamer Lokaal nieuws dinsdag 06 september 2022

Samen thuis in de Tuinkamer

Samen thuis in De Tuinkamer

Sinds 1 april van dit jaar is Melanie Willemse in dienst bij VanWonen. Inmiddels is zij al enige tijd als verkoopmanager bij het project De Tuinkamer betrokken. Zij vertelt vol enthousiasme over de bijzonder opgave die het plan het projectteam biedt: ‘We ontwikkelen geen huis, maar een thuis, waarbij de toekomstige bewoners ook nog eens samen de omliggende natuur delen en beleven, hoe leuk is dat!’ 

Ziet u het al voor u hoe u samen met uw buren het leven viert? Via onderstaande hyperlink kunt u het interview met Melanie bekijken.  

Interview met Melanie Willemse

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Meppel.

Aanmelden